Hoe werkt het?
U gaat met een simpel lijstje van zes vragen langs de deuren in uw straat. Dat is meteen al een mooie aanleiding om al uw buren een keer te spreken. En handig ook, want wie weet wat u aan elkaar kunt hebben. Wel meteen iedereen uitnodigen om bij een bewoner thuis bij elkaar te komen en te horen wat er uit is gekomen.

Na afloop vult u op de site van de Straatbarometer de gegevens in. Als u klaar bent krijgt u meteen een overzicht te zien van de resultaten.

Enkele dagen later is iedereen welkom bij een van de bewoners thuis. Daar kunt u laten zien wat de uitslag is. Er ontstaat vast een gesprek over de straat en wie weet wat voor leuke plannen er nog meer bedacht worden.

 

Wat voor straten doen mee?
Van alleenstaande huizen tot hoge flatgebouwen. Meer contact met elkaar om een fijnere straat te krijgen is overal fijn.

 

Zijn de interviews aan de deur anoniem?
Ja, alleen de postcode wordt genoteerd. Verder is het eerste huis niet het eerste vel papier. De interviewer heeft zelfs geen overzicht wie wat heeft doorgegeven.

 

Registreren en invoeren

 

Ik heb geen email ontvangen, wat doe ik nu?
Wacht een paar minuten. Het kan zijn dat het druk is online. Na 5 minuten nog geen email gehad? Kijk in uw spamfolder. Niets? Registreer dan opnieuw. Controleer de spelling van je email adres.

 

Waarom Facebook en Twitter optie om aan te melden?

Gemak dient de mens. En je hoeft niet NOG een wachtwoord te onthouden.

 

Maakt het uit hoe ik me aanmeld?

Nee, je hebt via email, facebook of twitter dezelfde mogelijkheden als iedereen.

 

Ik heb een fout gemaakt met invoeren, kan ik aanpassen?

Ja, je kan alles altijd aanpassen. Deur interviews kun je verwijderen.

 

Ik wil een straatactie verwijderen, hoe doe ik dat?

Sommige mensen voeren meer dan 50 deurinterviews in. Voor eigen veiligheid hebben we de ‘delete’ knop voor een straatactie uit gezet. Want per ongeluk 50 deurinterviews weggooien is een hoop werk weggooien. Verwijder alle deur interviews, dan telt de straatactie niet meer mee.

 

Exporteren resultaten/analyse pagina

 

Wat is ‘Download als PDF’?

Je kan van de resultaten pagina een PDF opslaan om met mensen in de straat of op internet te delen.

 

Wat is ‘Download als Excel’?

Je kan de resultaten pagina onderdelen opslaan als bestand (XLS). De onderdelen kun je hieruit kopieren om je eigen resultaten pagina te maken.

 

Wat is ‘Download als CSV (voor SPSS)’

Deze optie is voor de professionele gebruiker van data analyse software. De antwoorden op vragen worden in tabelvorm opgeslagen.