DE STRAATBAROMETER

Met de Straatbarometer kun je op een leuke manier:

– snel te weten komen hoe de stemming in de straat is

– snel je buren leren kennen

– gezamenlijk iets ondernemen (als je dat wilt).

 

Bewoners kunnen het allemaal zelf doen. Hoe?

– Lees de veelgestelde vragen even

– Download in Documenten twee invulformulieren. Een is voor algemene straat info, een is om per deur 6 vragen anoniem in te vullen. Onze ervaring is inmiddels dat dit ongeveer 7 minuten per gesprekje duurt.

– Ga de deuren langs met de vragen.

– En kom dan weer terug naar deze website om je gegevens in te vullen. Daarna zie je direct het resultaat.

Op dit moment zit Straatbarometer in de pilot fase waarbij een aantal mensen in hun eigen straat bewoners een aantal meerkeuze vragen stellen.

 

ACHTERGROND

 

De Straatbarometer is een initiatief van Kees Fortuin. Hij werkt daarbij samen met het Verwey-Jonker Instituut.

 

OVER KEES FORTUIN

Kees Fortuin heeft van sociale gebiedsontwikkeling zijn vak gemaakt. Voor zijn dagelijkse boterham vormt hij bruggen tussen gemeenten en bewoners. Door zijn eigen achtergrond en door het Verwey-Jonker Instituut als gerenommeerd instituut te betrekken is de goede verwerking van de gegevens gewaarborgd. Dit betekent dat het resultaat van een straatactie voor een gemeente betrouwbaar inzicht geeft in het gevoel dat mensen in/over/van een straat hebben.

 

Hierdoor kan, indien mensen in een straat geinteresseerd zijn, in overleg met gemeenten een vervolg aan een straatactie gegeven worden.

 

Men kan op eigen initiatief een straatactie doen. Ook kan op verzoek van een gemeente een straatactie opgezet worden omdat de gemeente graag weet wat mensen van hun straat vinden. Indien dit optimistisch is, dan kan een straat een voorbeeld rol vormen in beleidsvorming. Indien dit pessimistisch is, dan is dat een eerste teken dat de straat aandacht verdient, door bewoners en/of gemeente, om in de toekomst fijner te worden.